طبيعت زيستكره
وبلاگ محیط زیستی و جنگلداری
نويسندگان
لینک دوستان

سلام و درود به همه دوستان و عزیزان!خبر خوبی برای مطالعه کنندگان وبلاگ دارم!وبلاگ طبیعت زیستکره در مسابقه نوروزی پرشین بلاگ جزو ده وبلاگ برتر انتخاب شد.این مطلب جز لطف خداوند و مساعدت شما نبوده است. و اما خبر:

گروهی از محققان در دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، به سرپرستی یک دانشمند ایرانیدکتر مریم بهروز، موفق شده اند با استفاده از گیاه ذرت و آنزیم موجود در معده گاو سوخت زیستی یا گیاهی ارزان قیمت تولید کنند. این گونه جدید ذرت که از نظر ژنتیکی تغییراتی در آن ایجاد شده، تولید سوختهای زیستی را بسیار مقرون به صرفه می کند بدون اینکه به بذر گیاه آسیبی برسد.

در حال حاضر تولید سوختهای زیستی از جمله اتانول، بیشتر به وسیله دانه های گیاه انجام می شود و از برگها و ساقه گیاه استفاده نمی شود، چرا که شکستن (تجزیه) سلولز موجود در برگها و ساقه ذرت و تبدیل آن به قند و اتانول، روندی بسیار دشوار و پرهزینه است. در حال حاضر تولید سوختهای زیستی از جمله اتانول، بیشتر به وسیله دانه های گیاه انجام می شود و از برگها و ساقه گیاه استفاده نمی شود، چرا که شکستن (تجزیه) سلولز موجود در برگها و ساقه ذرت و تبدیل آن به قند و اتانول، روندی بسیار دشوار و پرهزینه است

اما کشف جدید، این امکان را فراهم می کند که از برگها و ساقه های گیاه، که پس مانده های آن محسوب می شوند، برای تولید ارزان اتانول استفاده شود و دانه های گیاه هم بدون آنکه به سوخت بدل شود مانند گذشته به عنوان مواد غذایی مصرف شود.

پژوهشگران دانشگاه ایالتی میشیگان به سرپرستی دکتر مریم بهروز (استیکلن) موفق شدند ذرتی را تولید کنند که حاوی آنزیم خاصی است. این همان آنزیمی است که به گاو امکان می دهد که برگها و ساقه های فیبری گیاه را هضم کرده و به قندهای ساده تبدیل کند.

دکتر بهروز درباره ایده اولیه این تحقیق می گوید: "کشف ها و اختراعات ما همیشه از طبیعت الهام می گیرد. در این مورد من فکر کردم که یک گاو که مثلا در آفریقا زندگی می کند و فقط علف های بیابانی و بوته های خار می خورد، چطور می تواند آنها را هضم کند و به انرژی تبدیل کند. بعد متوجه شدیم که میکروبی در داخل شکم دوم یا معده دوم گاو وجود دارد که دارای آنزیم خاصی است و علفی که می خورد به کمک آن، به انرژی تبدیل می شود."

محققان این ژن مخصوص را به ژنوم گیاه ذرت اضافه کردند. به این ترتیب قند موجود در برگ ها و ساقه گیاه ذرت بدون اضافه کردن مواد شیمیایی مصنوعی گران قیمت، به قندهای ساده تبدیل می شود و در مرحله بعد از آن اتانول گرفته می شود.

سه نسل ذرت

برای تبدیل فیبر به قند سه نوع آنزیم مختلف لازم است. ذرت جدیدی که در دانشگاه ایالتی میشیگان تولید شده دارای هر سه آنزیم لازم است که در سه مرحله به ذرت اضافه شده است:

 

  • ذرت نسل اول در سال ۲۰۰۷ با کمک آنزیمی تولید شد که در میکروب موجود در چشمه های آب گرم وجود داشت. آنزیمی که با آن می شود سلولز گیاه را به دو قسمت بزرگ (پلی ساکارید) تقسیم کرد.
  • ذرت نسل دوم با کمک ژن موجود در نوعی قارچ طبیعی بوجود آمد که قطعات بزرگ سلولز را که از مرحله اول بدست آمده بود به قندهای دو تایی (دی ساکارید) تبدیل می کند.
  • ذرت نسل جدید با کمک آنزیم موجود در معده گاو تولید می شود. آنزیمی که مولکولهای قندهای دو تایی را به قندهای ساده (مونو ساکارید) می شکند و این قندهای ساده براحتی قابل تبدیل به اتانول هستند.

 

به گفته کارشناسان این مسئله مهم است که عاملی خارجی به بخش خوراکی گیاه یعنی بذر آن اضافه نشود. اما محققان چطور توانستند کاری انجام دهند که این ژن، روی بذر گیاه اثر نگذارد و فقط بر روی برگ و ساقه گیاه اثر کند.

 


موضوعات مرتبط: ()

برچسب‌ها: سوخت زیستی
[ یکشنبه ۱٢ خرداد ۱۳۸٧ ] [ ۸:۳٩ ‎ق.ظ ] [ kambiz Taheri abkenar ]
درباره وبلاگ

باسلام ای دوستان من دکتر کامبیز طاهری آبکنار Dr.kambiz Taheri Abkenarهستم.تخصص من جنگلشناسی- است. این وبلاگ که جزو قدیمی ترین وبلاگ های محیط زیستی است برای اشنایی بیشتر در این مقوله جهانی طرح شده.لطفا در خصوص وبلاگ نظر دهید و با من در تماس باشید. پاینده ایران سر سبز
موضوعات وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
امکانات وب