طبيعت زيستكره
وبلاگ محیط زیستی و جنگلداری
نويسندگان
لینک دوستان

با سلام و احترام به همه دوستان وبلاگ طبیعت زیستکره.خدمت همه عزیزان عارضم که بنده در وبلاگ طبیعت زیستکره دنبال نوشتن مطالبی هستم که در وبلاگ ها دیگر نوشته نمی شود.مثلا در مورد اتش سوزی پارک ملی گلستان دیگر وبلاگ های محیط زیستی بسیار داد سخن دادند ولی بنده لام تا کام حرفی نزدم.نه از اینکه بنده از این مطلب خوشحالم نه!بلکه احساس می کنم بنده به دنبال زوایای تاریک این دنیای پر هیاهو بروم بهتر است.شما هم که راحت حرف نمی زنید!!خوب حال برویم سر وقت دنیا:

از بی برقی ها و وبا که بگذریم خبر جدید امروز در خصوص علم شیمی زیستی است:در مقاله ای که در انتشار آن لاین تازه ترین شماره مجله نیچر ظاهر شده است، پروفسور سی.اس.رامان و همکارانش در دانشگاه تگزاس گزار دادند که قادرند آنزیم های طعم دهنده موجود در یک گیاه معمولی و فراوان به نام " آرابیدوپسیس تالیانا" را با شیوه های مهندسی ژنتیک تغییر دهند.
آرابیدوپسیس تالیانا گیاه کوچکی است که به علت کوچکی و رشد آسان، زمان کوتاه زادآوری و برخورداری از کوچکترین ژنوم (سه هزار ژن روی فقط 5جفت کروموزوم) و نداشتن دی ان آی تکراری، برای پاسخگویی به انواعی از پرسش ها در باره ی رشد و نمو گیاه ، تکامل و مسائل ژنتیکی ، هم چنین در انواعی از پژوهش ها مانند فتوسنتز ، مقاومت در برابر بیماری ها ، گل دهی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
این آنزیم ها یعنی آلین اکسید سنتاز (AOS) و هیدروپروکسید لیاز (HPL)، به ترتیب "جاسمونیت" (عامل بوی خاص گلهای یاس) و بوی برگهای سبز (جی.ال.ویGLV) تولید می کنند. این جی ال وی ها عطر خاص میوه ها و سبزیجات را به آنها می بخشند.
جی ال وی ها و جاسمونیت هایی که از گیاه متصاعد می شود برای دفع شکارچیان آن نیز به کار گرفته می شود. باید در نظر داشت که گیاهان پای فرار از آفات مختلف را ندارند و ناگزیرند که به نحوی با آنها روبرو شوند که یکی از این روشها انتشار بو در هوا برای جذب شکارچیان آفات است.
مهندسی و اصلاح ژنتیکی بوی برگ سبز (جی ال و) بالقوه می تواند در ایجاد راهبر د های سازگار با محیط زیست جهت مبارزه با آفات به کار گرفته شود ضمن آن که می توان از این کار برای تغعییر در طعم مواد خوراکی نیز استفاده کرد.
برای مثال، بوی روغن زیتون بکر ناشی از مواد فراری است که توسط زیتون سنتز شده است . با اصلاح و ایجاد تغییر در فعالیت انزیم هایی که این مواد را تولید می کنندؤ می توان طعم روغن های تولیدی را تغییر داد.
این مطالعه، نظر قبلی دانشمندان را مبنی بر این که آنزیم های طعم دهنده فقط در گیاهان یافت می شود، رد می کند.
استاد راهنمای این تحقیق گفت : ما کشف کرده ایم که این آنزیم ها در حیوانات آبزی مانند شقایق دریایی و مرجانها نیز موجود است اما هنوز نمی دانیم آنها در این ارگانیسم ها چه می کنند. به زودی منتظر انجیر با مزه اناناس باشید!!


موضوعات مرتبط: ()

برچسب‌ها: زیست فناوری
[ پنجشنبه ٧ شهریور ۱۳۸٧ ] [ ۱۱:۱۳ ‎ب.ظ ] [ kambiz Taheri abkenar ]
درباره وبلاگ

باسلام ای دوستان من دکتر کامبیز طاهری آبکنار Dr.kambiz Taheri Abkenarهستم.تخصص من جنگلشناسی- است. این وبلاگ که جزو قدیمی ترین وبلاگ های محیط زیستی است برای اشنایی بیشتر در این مقوله جهانی طرح شده.لطفا در خصوص وبلاگ نظر دهید و با من در تماس باشید. پاینده ایران سر سبز
موضوعات وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
برچسب‌ها وب
امکانات وب